HİSTOKİMYA – İMMÜNOHİSTOKİMYA BOYAMA
Hem tespit-takip, hem boyama ve hem de görüntüleme açısından tam donanımlı laboratuvarda; bilimsel – akademik projeleriniz (BAP, TÜBİTAK, vb.), ve çalışmalarınız profesyonel ekip tarafından gerçekleştirilmektedir. Doku takibi, parafin blok hazırlama, kesit alma ve görüntüleme işlemleri Leica marka laboratuvar malzemeleri kullanılarak titizlikle yapılmaktadır. Sonuçlarınız raporlanarak teslim edilmektedir.
HİSTOKİMYA
Rutin patoloji ve histolojik yöntemlerin en temeli olan Hematoksilen-eozin boyama MerckTM marka kimyasallar kullanılarak gerçekleştirilir. Histopatolojik değerlendirmeler gerçekleştirilip, raporlanıp teslim edilir.
ÖZEL HİSTOKİMYASAL BOYAMALAR
Bağ dokusu, kıkırdak, kemik vb. gibi özel dokularda gerçekleşen çalışmalarda yer alacak doku alt komponentlerinin belirlenmesinde ve miktarlarının ölçümünde özel histokimyasal boyamalar kullanılmaktadır. Bunlardan en sık kullanılan Trikrom boyama (Mallory, Masson), Verheoff, Osmium, Sudan siyahı, Gümüşleme, PAS, Luxol Fast Blue tam donanımlı laboratuvarımızda yapılmaktadır.
İMMUNOHISTOKİMYA
Farklı dokular ve tümörlerin ürettikleri kendilerine özgü protein yapıları mevcuttur. İmmünhistokimyasal inceleme doku kesitleri üzerinde gerçekleştirilerek, dokuya özgü antijenin, o antijene özgü antikor ile reaksiyonuyla bu maddelerin varlık-yokluklarının ve/veya miktarlarının belirlenmesidir. Western Blot, PCR gibi yöntemlerin yanında aranan antijenin görsel olarak da tespitini mümkün kılmaktadır. Yine immunohistokimyasal bir yöntem olan TUNEL metoduyla programlanmış hücre ölümü (apopitoz)’nü de belirlemek mümkündür. Hem peroksidaz ile ışık mikroskobunda görüntülenebilir, hem de floresan işaretleme ile floresan mikroskobunda görüntülenebilir immunohistokimya yöntemleri laboratuvarımızda yapılabilmektedir. Aranan antijenin varlık-yokluğu sayım ile belirlenirken, miktarı yarı-kantitatif olarak yada Image JT programı ile kantitatif olarak da belirlenebilmektedir.